#Er du i opvågning? · #Soul Chocolate

Det, der altid holder os

Der er en usynlig kraft der holder os. Også når vi falder. Vi mærker forbindelsen til den gennem tillid. Mister vi tilliden en stund føler vi os forladte og mister vores livskraft. Men når vi læner os ind i tilliden, læner vi os ind i selve Det, der altid holder os oppe, og bærer os gennem både mørke og lys. Jeg deler disse ord med dig, der vil styrkes i din tillid…

Dengang jeg lærte at svømme, husker jeg det føltes som om jeg skulle drukne. Som om kroppen bare sank.

Så lærte min lærer mig at flyde.

Det var besynderligt.

Pludselig opslugte vandet mig ikke, for der var noget i mig der holdt mig oppe: Den livgivende luft i lungerne, gjorde forskellen…nu var jeg ET med vandet – uden at falde til bunden som en sten.

Tillid gør det samme. Den fylder os med en energi, der kan modstå tyngdekraften af vores udfordringer. Og den er i samklang med den samme energi, der holder hele Universet. Tilliden er vores svar på Kærligheden. Og når vi indånder den, og lader den fylde os, holdes vi ikke bare oppe. Vi bliver i stand til at navigere trygt i mørke.

love2

For nylig skrev en skøn kvinde og spurgte mig:

Eva, kender du det, når det bliver helt mørkt og man ikke kan føle den forbindelse man mærkede dagen før? Kan det også ske for dig?

Jeg blev helt glad for spørgsmålet, for JA, JA, JA det oplever jeg, som en del af at være et sårbart menneske. Igen og igen. Men øvelsen i at vende mig ind mod tilliden, har med tiden gjort tilliden til en indre væren, der ligger som en klangbund i mit væsen.

Tilliden har lært mig at flyve på instrumenterne, som en pilot der styrer gennem usigtbart vejr.

Tilliden er en indre holdning, der giver retning, selvom der ikke er noget at se, et usynligt kompas der viser vej, når der er tåget og mørkt. Og den holder altid. Indtil solen bryder frem igen.

Jeg ved at vi alle sammen gennem tilliden kan lære at se i mørke. Til vi får nattesyn.

Så hvordan får vi forbindelse til tillidens energi? 

Har du prøvet den leg, som barn der hedder: Har du tillid? 

pexels-photo-236220 (1).jpeg

Jeg husker vi legede den derhjemme. Den handlede om at vove at give slip og lade sig gribe. Min far skulle gribe mig – og jeg skulle bare give slip.

Det tog lidt tid.

Første gang var det i blind tro: Jeg lænede mig baglæns, gav slip med et gisp, og blev grebet af hans stærke arme.

Vi prøvede igen. Nu havde jeg erfaret det: Han griber mig selvfølgelig…

Og så var det lettere.

Tillid er erfaret tro.

Tillid er en indre vished, en indre viden. Den opøves gennem erfaring.

Det første skridt må tages i tro: At vove er, at miste fodfæstet for en stund, som Søren Kirkegård skriver så fint.

Vejen til at blive dybt forankret i tillid er altså praksis. At øve os i at give slip på vores modstand, mod Livet og i stedet overgive os i tilliden til, at vi er elskede af noget større end os selv, bliver grebet og holdt – selv når det ikke føles sådan.

Det vil få vores tillid til at vokse sig stærk og urokkelig, og giver vores livstræ rødder, der altid finder vand og står fast i sol og storm. Den giver os modstandskraft.

Men – den giver os også skaberkraft:

For, betyder den indre overgivelse så, at vi ikke har indflydelse på vores omstændigheder? At overgivelse er en slags opgivelse?

Nej da…

Når vi overgiver os, bliver vi et med den guddommelige skaberkraft vi er skabt af.

Derfor sidder vi ikke og venter på at blive “reddet”, men træder bevidst ind i vores evne til at danse med, forandre eller transcendere en smertefuld situation – i en ånd af fuldkommen tillid til, at alt er som det skal være, at vores bønner og bestræbelser bliver hørt – og en indre vished om, at en usynlig kærlig kraft støtter os, til det udfald der er bedst for vores sjæls udvikling. Hvad det end er.

Jeg håber at disse ord er med til at støtte dig, til at finde ind til din forbindelse til Det, der altid holder os oppe: Tilliden.

Tak for dig, smukke sjæl.

Hvad betyder det for dig at læse med her? Del med mig i kommentarfeltet herunder. Jeg elsker at høre fra dig…

I kærlighed

Eva Andrea (1)

korrektminiaturetilblogForfatter af Og jeg vågnede. Bestil bogen her 

P.S. Hent din gave fra mig her: Min indre kraftcirkel – Audio

9 thoughts on “Det, der altid holder os

 1. Åhhh smukkeste fine Eva, igen rammer du så uendeligt smukt den proces det er at have tillid til livet. Du skriver det Guddommelige, men for mig er det lige så meget tillid til livets gang og forbundetheden der er livets opretsholdelseskraft. Så den kan også mærkes hvis ikke vi nødvendigvis tror på en guddom, men oplever en forbundethed med universet omkring os. Oftes i en form for indre meditativ praksis hvor noget i os bliver større. En tillidtil at vi kan rumme livet med det hele, anset og at alting rummer os. Men dine ord er altid så poetisk smukke og dansende, at man ikke kan andet end at vide de er sande ❤ TAK for dig ❤

  Like

  1. TAK kæreste Flora ❤ Og ja, jeg hører dig – det handler ikke så meget om hvilke ord vi bruger om det ordløse – men om at opleve og erfare det. Og hvor jeg elsker at vi kan danse med livet, med alt det giver os af invitationer til at vokse og finde vores sande kraft. Tak for dig, min engel ❤ Knus fra Eva

   Like

   1. Se det her har jeg arbejdet med i mange år. og har udviklet en del på inden for gruppe af mennesker som havde mistet sit arbejde og næsten røget ud af samfundet eller var på vej ud. Men nu i min egen pensionist situation ka jeg godt se at jeg var på vej til at glemme til at turde tror. Efter mange år nu hvor det bare er gået ned af bakke har jeg sådan set kun dig kære Flora til at holde mig fast i alt det her, så jeg stadige kan “flyde” Så af hjertet tak. kh Gert.

    Liked by 1 person

 2. Kjære Eva❤️ Takk for at du tar opp viktige tema vi trenger å ha med oss i vår hverdag😀
  På lørdag hadde jeg et vakkert møte med en venninne og tillit var bl. a. et tema vi tok for oss😇 Dette er en tillstand det er godt å være i, det føles en fred over livet og man kan lettere formidle dette om det er opplevd i ens eget liv🙏
  Og det beste: det er smittsomt!😂😂 og har man fred føles glede, noe alle søker…❤️
  Som du sier så fint med ditt eksempel fra barne”lek” oppnår vi tillit best ved å våge å prøve den ut✨
  Og: tusen takk for din nydelige bok som jeg leser for andre gang nå!!
  Klem fra Pauline❤️

  Like

  1. Kæreste Pauline ❤ 1000 tak for din hilsen – hvor er det vakkert at høre – og det er så genkendeligt hvad du skriver. Freden og glæden er en vibration der spreder sig som ringe i vandet…Hvor er det fantastisk at høre om din læseoplevelse også – det glæder mig mere end du aner ❤ Knus fra Eva

   Like

 3. 1000 tak igen. Endnu en gang har dette givet mig lige hvad jeg havde brug for på det rette tidspunkt. Og det var først bagefter, det gik op for mig, at jeg allerede havde læst og kommenteret det en gang. Jeg er vild med, at du skriver tillid er erfaret tro, og at den indre viden opøves gennem erfaring.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s