#Er du i opvågning? · #No Filter

Et lys foran dig

woman in forrest

Luften er tyk af åndedræt fra alle der sover i sovesalen. Et suk, en knagende sengebund, når nogen vender sig i søvne, lyden af en bådmotor langt ude på fjorden. Der er et tusmørke som kun sommernætterne i Norge har – blåligt, blødt mørke. Der ikke er rigtig mørkt.

Jeg må have været omkring tolv år gammel denne nat, der blev mit første møde med sjælens mørke nat. Det var ikke mig selv der oplevede den, men kvinden der lå i sengen, to meter fra mig.

En hulken kommer fra hendes krop, der ligger som en blød skygge i sengen. En hulken der lyder som en gispen fra en, der har holdt vejret alt for længe under vand.

“Hvordan kan et menneske bære sådan en smerte, åh Gud, Hvordan kan man bære sådan en smerte?” Hvisker hun, (med så dyb fortvivlelse i hver enkelt stavelse, at jeg stadig får en klump i halsen, når jeg skriver nu).

For jeg kendte til hendes smerte, jeg kendte hendes historie, hvad der var sket i hendes liv. Og jeg kunne selv med mit tolvårige sind forstå, at hendes smerte var ubærlig. Umenneskelig.

At bevidne den i hemmelighed, føltes næsten bedragerisk, og jeg kunne heller ikke give tilkende at jeg var vågen. Tårerne løb bare med hendes, helt i stilhed. Jeg mærkede hendes ensomhed, hendes råb om en forklaring, hvor alene hun lå i smerten.

Mange år senere, er det hende der kommer hen til mig og giver mig nogle enkle ord, der giver mig lys. Det år, jeg for første gang virkelig oplever mørke i sjæl og sind. Hun har hørt om at jeg har haft et voldsomt stresssammenbrud, oplever angst. “Eva,” siger hun og ser mig dybt ind i øjnene, med et blik fuldt af kærlighed:

“Du skal bare vide at selvom det ser sort og mørkt ud lige nu, så kommer der en dag, hvor du kommer ud på den anden side. Og du vil ikke være den samme. Du vil se at du er større og stærkere. Der er et lys foran dig. Du kan bare ikke se det lige nu”

Hendes øjne gløder. Og fordi ordene kommer fra hende, netop fra hende, trænger de ind og giver mig den lille flamme, der tænder håb i sjælen.

Jeg holder fast ved hendes ord, og dagen kommer, hvor solen står op igen.

Dette skriv er fra Den lille hvide bog om Sjælens Mørke Nat. En lille guidebog til dig, der er i transformation og oplever mørke. Det er en praktisk håndsrækning til dig, der har brug for at forstå hvad du oplever – og hvordan du nænsomt kommer igennem det forvandlende mørke. Sorg og kriser, som jeg fortæller om i dag, kan slå en sprække ind til sjælen – men der er flere slags mørke nætter i sjælens rejse – nogle ser helt anderledes ud  Hent din Ebog lige her 

forside

Kærligst

signatur-online-handwriting

korrektminiaturetilblogForfatter af Og jeg vågnede. Bestil bogen her

P.S. Hent din gave fra mig her: Min indre kraftcirkel – Audio

Hvad betyder det for dig at læse med? Del gerne med mig i kommentarfeltet herunder – Jeg ELSKER at høre fra dig og svarer altid ❤ 

7 thoughts on “Et lys foran dig

 1. Jeg har lest de ord som kom til deg, flere ganger. Jeg ser at de er viktige for meg. Jeg har kommet opp i en situasjon jeg ikke vet hvordan jeg skal komme meg igjennom. Ordene hjelper på det vonde mørke og selvbebreidelsen.
  Takk ❤️

  Like

 2. Kære Eva
  Jeg ved de der har gennemlevet det siger, at der er lys på den anden side, men det der så skræmmende at træde ud i mørket uden at vide, hvor du træder hen og hvornår ❤❤
  Kærlige hilsner
  Kirsten

  Like

 3. Kære Kirsten ❤ Tak for din hilsen – jeg forstår…og det er netop som du siger, at vores personlighed eller ego, ønsker jo på ingen måde mørket. Det er derfor det kan være så svært at være i, når kommer – enten skabt af kriser i vores liv – eller når det opstår spontant som en del af vores indre bevidsthedsudvikling. Jeg ved det er svært – og det er derfor jeg deler den lille Ebog, om sjælens mørke nat. Som en hjælp til hvordan vi lettest kommer igennem, forstår hvad der sker i os, og går med de alkymistiske processer – i stedet for imod. Kærlighed til dig. ❤ Eva Andrea

  Like

 4. I see you don’t monetize your blog, don’t waste
  your traffic, you can earn additional bucks
  every month because you’ve got hi quality content. If you want to know how
  to make extra bucks, search for: Ercannou’s essential adsense
  alternative

  Like

 5. Hold nu op dine ord rammer…❤️ I og med den krise vi har været i siden eftersommeren, hvor vi fik alvorlig sygdom meget tæt på, føler jeg noget grundlæggende i mig er forandret.
  Jeg glæder mig til at læse din bog.
  Kærlig hilsen Mette – det er mig der skrev til dig i sidste uge…

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s